GUIDE: Sådan indretter du dig med skandinavisk minimalisme

Skandinavisk stil er kendetegnet ved enkelhed, funktion og natur. Det er en populær stil, der er nem at opnå i dit eget hjem. Her er en guide til, hvordan man kan indrette sig med skandinavisk stil:

  1. Vælg enkle og funktionelle møbler i træ eller metal. Træmøbler er ofte lavet af bøgetræ, asketræ eller egtræ, mens metalmøbler kan være lavet af stål eller jern. De skal være i en neutral farve, som sort, hvid eller grå, for at skabe en rolig og afslappet atmosfære i rummet.

  1. Brug naturen som inspiration. Indfør trædetaljer, grønne planter og naturmaterialer som fx uld, linned og bomuld. Trædetaljer kan være i form af fx trægulve, trælofter eller træpaneler på væggene. Grønne planter kan være i form af fx kaktusser, sukkulenter eller almindelige grønne planter. Naturmaterialer kan være i form af fx uldtæpper, linnedgardiner eller bomuldspuder.

  1. Vælg enkle og rene linjer i din indretning. Undgå for mange detaljer og pynteting. Det kan være i form af fx enkelte vaser, lamper eller kunstværker. Enkelhed er nøgleordet i skandinavisk stil, og det gælder både i valg af møbler og i valg af accessories.

  1. Brug lyse farver, gerne hvide vægge, for at skabe et rummeligt og lysindfald. Hvide vægge kan hjælpe med at reflektere lyset, og det kan give rummet et større udtryk. Brug også lyse farver på møbler og tekstiler, for eksempel lyseblå, lysegrøn eller lysegul. Det kan give rummet en frisk og lys følelse.

  1. Indfør tekstiler i form af tæpper, puder og plaider for at give rummet varme og hygge. Tekstiler kan hjælpe med at skabe en komfortabel og hjemlig atmosfære i rummet. Vælg tekstiler i naturmaterialer som fx uld, linned eller bomuld. Brug forskellige teksturer og mønstre for at give rummet mere dybde og interesse.

  1. Brug kunst og fotografier med en naturlig og enkel æstetik.